Sector

Consultancy vacatures

Heb jij werkervaring als consultant en ben je op zoek naar een (nieuwe) baan als consultant? Dan ben je bij OPUS aan het juiste adres voor het vinden van de perfecte baan! Wij hebben vele verschillende consultancy vacatures om uit te kiezen. Van managing consultant tot business consultant, bij OPUS zijn wij er zeker van dat we de geschikte baan voor jou zullen vinden.

Werken als consultant

Ben jij goed in het projectmatig oplossen van problemen? Vind jij het leuk om onderzoek te doen naar de oorzaken van achterliggende problemen en hiervoor een uitvoeringsplan op te stellen? Werken als consultant brengt veel diversiteit met zich mee. Daarom zijn er veel verschillende vacatures waar je uit kunt kiezen. Denk aan een baan als financieel consultant, managing consultant of business consultant. Kortom, in iedere branche zijn er consultants nodig. Daarom is het mogelijk om een geschikte vacature te vinden binnen jouw specialisme, vakgebied en/of voorkeur. Wij geven je toelichting op een aantal verschillende soorten consultancy specialismen.

Financieel consultant

Een financieel consultant kan advies geven over welke financiële producten aansluiten bij de klant en hoeveel risico daarbij genomen kan worden. Een financieel consultant is een bemiddelaar als het gaat om financiële zaken bemiddeling bij het kopen of verkopen van een bedrijf of het doen van belastingaangiften.

Managing consultant

Een managing consultant is vaak verantwoordelijk voor meerdere klanten. Dit houdt in: het aansturen van teams of projecten met betrekking tot zowel de inhoud als het behalen van doelen. Een managing consultant speelt hiermee een belangrijke rol in het uitbouwen en behalen van organisatie successen.

Business consultant

De rol van een business consultant is breed interpreteerbaar en voor veel verschillende branches inzetbaar. Denk aan het advies geven aan klanten met een klein of groot bedrijf. Hierbij geeft een business consultant breed advies op operationeel of strategisch gebied.

IT consultant

En IT consultant is iemand die veel technische kennis en vaardigheden heeft en dit goed weet toe te passen op het advies dat een klant nodig heeft. Zij denken strategisch mee en geven advies over hoe informatietechnologie (IT) het beste kan worden toegepast in een organisatie.

Competenties van een consultant

Er zijn een aantal basiscompetenties die kunnen helpen om jou een sterkere consultant te maken. Wij hebben de competenties op een rij gezet:

  • Flexibel kunnen zijn

  • Visie hebben

  • Aanpassingsvermogen

  • Mondelinge vaardigheden

  • Onafhankelijkheid

  • Resultaatgerichtheid

  • Klantgerichtheid

  • Teamplayer (samenwerken)

De praktijk leert ons dat er veel verschillende mensen als consultant werken met ieder hun eigen unieke competenties. Daarom is het goed om na te gaan wat jouw eigen competenties zijn. Zet voor jezelf op een rij waarom jij een goede consultant bent of kunt zijn. Het is een breed vak met tal van verschillende expertises en vakgebieden. Wij zijn ervan overtuigd dat er een consultancy vacature tussen zit die perfect bij jou past!

Consultancy vacatures

Is jouw interesse gewekt voor een baan als consultant en zou je graag meer willen weten over onze consultancy vacatures? Aarzel dan niet en neem contact op met OPUS! Een van onze medewerkers zal je te woord staan en kan jou alles vertellen over de beschikbare vacatures. OPUS is specialist in de regio’s Utrecht en Zuid-Holland. Volg ons op onze social media kanalen om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures.

Veelgstelde vragen

Wat doet een consultant?

Een consultant geeft advies op basis van de expertise die hij of zij heeft in een bepaald vakgebied. Vaak bevinden consultancy opdrachten zich in het strategische of operationele gebied en worden consultant vacatures vaak vervuld binnen de branches zoals: ICT, accountancy, marketing, fiscale branches of bijvoorbeeld binnen managment.

Wat verdient een consultant?

Hoeveel je als consultant kunt verdienen is zeer afhankelijk van het kennisniveau dat je hebt en het bedrijf waar je werkzaam bent. Een jaarsalaris van €25.000 is vaak gebruikelijk voor junior consultants. Bij een partner van bijvoorbeeld een advies kantoor kan gedacht worden aan een jaarsalaris van €250.000 of hoger. Het salaris is daarom variabel.

Wat is consultancy?

Consultancy wordt gedefinieerd als de praktijk van het geven van advies of implementatie op basis van expertise aan een derde partij tegen vergoeding. De onafhankelijke positie van de consultant staat hierbij centraal.

Hoe weet ik of werken als consultant iets voor mij is?

Of een baan als consultant iets voor jou is weet jij zelf het beste. Je kunt nadenken wat je belangrijk vind in je werk en waar jij energie van krijgt. Geeft het jou bijvoorbeeld voldoening om mensen te helpen en adviseren? Maak jij graag het verschil en hou jij van afwisselende dagen? Dan is een baan als consultant zeker wat voor jou!

More Consultancy vacatures Vacatures More Consultancy vacatures Vacatures More Consultancy vacatures Vacatures More Consultancy vacatures Vacatures More Consultancy vacatures Vacatures More Consultancy vacatures Vacatures