Sector

Agrarisch

De agrarische sector is een belangrijke sector binnen de Nederlandse economie. Ben jij op zoek naar een vacature in de agrarische sector? Ben jij een echte agronoom en werk je graag op een plek waar jij je teeltkennis kan toepassen? Als jij een echte agriwerker bent, hebben wij tal van vacatures in de agrarische sector om uit te kiezen bij verschillende mooie bedrijven. Ontdek nu het aanbod aan agrarische vacatures bij OPUS.

Werken in de agrarische sector

Als je gaat werken in de agrarische sector kan je op veel verschillende plekken terecht komen. De agri sector kent namelijk een divers aanbod aan vacatures. Denk aan landbouw, tuinbouw of sierteelt, maar denk bijvoorbeeld ook aan een accountant of management gerichte rol als agriwerker. Kortom, met een baan in de agrarische sector draag je bij aan de realisatie van grondstoffen en voedsel. Wat jouw specialisme als agriwerker ook mag zijn, binnen de agrarische vacatures bij OPUS vind je met zekerheid een baan die perfect past binnen jouw voorkeur en expertise.

De toekomst van de agrarische sector

Als jij aan de slag gaat als agriwerker, zal je niet bang moeten zijn om de mouwen op te stropen. De agri sector gaat gepaard met veel vakkennis en hard werk. De agrarische sector blijft groeien en met oog op de toekomst is dit hard nodig. De bevolkingsgroei blijft doorgaan en met meer mensen op aarde betekent dat ook dat er meer grondstoffen en voedsel nodig zal zijn. Met dit in gedachten zal jij als agronoom een positieve bijdragen kunnen leveren aan de toekomst van de sector. Hoe kun je dat doen? Door te starten met een baan in deze mooie sector! Door jouw kennis en expertise te delen of je handen uit de mouwen te steken draag jij op jouw eigen manier een steentje bij aan de toekomst van de agrarische sector. Ontdek nu onze agrarische vacatures.

Verschillende agrarische vacatures

Binnen de agrarische sector bestaan er uiteenlopende functies. Daarbij komen er dan ook verschillende uitdagingen kijken die voor jou klaarliggen. Zo komen er bij het vervaardigen van grondstoffen en voedsel uitdagingen kijken, maar ook bij het delen van de kennis die jij bezit met andere agronomen. Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van de sector, hebben wij een aantal agrarische vacatures op een rij gezet:

 • Agrarisch medewerker/teamleider

 • Glastuinbouw medewerker/teamleider

 • Bloemenexporteur/medewerker bloemist

 • Docent agrarische sector

 • Adviseur binnen de landbouw of glastuinbouw

 • Manager binnen de landbouw of glastuinbouw

Dit is slechts een greep uit de vele functies die beschikbaar zijn in de agrarische sector. Ontdek de rest nu bij OPUS!

Competenties van een agriwerker

Beschik jij over de juiste competenties als agriwerker? Welke competenties er nodig zijn is sterk afhankelijk van de functie die jij gaat vervullen. Er zijn veel verschillende agrarische vacatures, dit loopt in de agrarische sector flink uiteen. Toch zijn er een aantal basiscompetenties die jou zouden kunnen helpen bij jouw volgende baan in de agrarische sector:

 • Communicatieve vaardigheid

 • Flexibiliteit

 • Doorzettingsvermogen

 • Samenwerkend

 • Accuraat

 • Plannen en organiseren

 • Betrokkenheid

Afhankelijk van de specifieke functie en de werkervaring die daarbij nodig zijn zullen er andere competenties aan te pas komen.

Vacatures agrarische sector

Bij OPUS zal je verschillende agrarische vacatures tegenkomen waar wij de geschikte kandidaten voor zoeken. Denk aan een baan als agrarisch medewerker of je kan bijvoorbeeld aan de slag als adviseur binnen de glastuinbouw of landbouw. Waar je voorkeur en werkervaring ook ligt, OPUS is er zeker van dat je een baan zult vinden als agronoom en dat je snel op je plek zal zitten. Ontdek nu de agriwerker vacatures online bij OPUS en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wat betekent agro?

Agro komt van het woord agros, dit betekent akker. Het woord akker komt natuurlijk van het woord akkerbouw.

Wat is een agronoom?

Onder agronoom wordt verstaan een deskundige in de agronomie of een landbouwdeskundige. Hij of zij verricht werkzaamheden of onderzoek met betrekking tot land of bodembeheer. Ook wordt hieronder verstaan het beheer, productie en verwerken van teelt en gewassen.

Wat houdt de agrarische sector in?

Onder de agrarische sector wordt verstaan: de industrie die agrarische producten verwerkt of bewerkt en de samenkomst van economische activiteiten die daarbij horen zoals het grootschalige bewerk/verwerk van agrarische producten op machinaal niveau.

More Agrarisch Vacatures More Agrarisch Vacatures More Agrarisch Vacatures More Agrarisch Vacatures More Agrarisch Vacatures More Agrarisch Vacatures